A A A Kontrast:
Tekststørrelse: T T T T

Gratangen kommunes våpen og flagg

Logo GKInnsvinget sparre på blå bunn

Begrunnelse
Sparren symboliserer fjell- og bølgetopp.
Få kommuner har i samme grad som Gratangen, tilknytning til fjellet og havet. Navnet Gratangen er da også sammensatt av ordene stein og fjord/fjell og hav. Det er flere høge, spisse fjellformasjoner i kommunen. Gratangsværingen har gjennom generasjoner søkt si næring på havet, ikke minst på ishavet.
Den blå fargen symboliserer himmelen og havet. Sølvfargen fører tankene hen på snødekte fjell, Sølvfjellet og på havets sølv.
Sparren er enkel reinlinjet og pågående, men elegant i form, og den har samtidig noe solid og historisk over seg. Den peker framover og oppover og bør være inspirerende og retningsgivende for kommunen og den enkelte innbygger.
Kommunestyret mener at de aller fleste Gratangsværinger, unge og gamle, kvinner og menn, uansett yrke og bosted, vil kunne identifisere seg og kommunen med symbolet "Sølvfarget, innsvinget sparre på blå bunn", Våpen for Gratangen kommune.
 
Blåfargen anbefalt av riksarkivet er Windsor-Newton cerulean blå, nr. 065. Ved trykking anbefales: Pantone process blue nr. 022

 

Lokal forskrift godkjenning av våpen og flagg