Nyttig informasjon

Klær bør være lette å ta på og av og lettstelte. Yttertøy bør stå mot vær og vind. Privattøy sendes til vask til Astafjord Vekst – vaskeriet. Sykehjemmet kan ikke ta ansvar for tøy som ikke tåler vask på minimum 40⁰C.

Alt tøy og personlige eiendeler må være merket med navn

 

Lege, tannlege, fysioterapeut og servicetilbud

Gratangsheimen har fast tilsynslege som en dag pr. uke er tilknyttet sykehjemmet.

Alle pasienter som er innlagt på langtidsopphold har årlig tilsyn av tannlege og tannpleier.

Pasienter med behov for fysioterapi har dette tilbudet gjennom fysioterapeut som besøker sykehjemmet en til to ganger pr. uke.

Frisør og fotpleier bestilles og kommer til sykehjemmet ved behov.

 

Kjøkken

Kjøkken avdelingen sørger for all matlaging for institusjonen, i tillegg lages det middag for hjemmeboende. Middagen pakkes og porsjoneres i egen emballasje for hver enkelt bruker.  Astafjord Vekst/Hjemmetjenesten bringer ut maten.  

Det brukes en grunnmeny på flere uker basert på vanlig husmannskost. Menyen er det samme for både institusjonen og hjemmeboende.  

Kjøkkenet er åpent hverdag fra man-søn kl 08.30 - 16.00 

Man-Ons-Fre; Fiskemiddag 

Tirs-Tors; Kjøttmiddag 

Lør; Grøt 

Søn; Søndagsmiddag 

Alle middager er inkludert dessert/suppe. 

Søknad om middag rettes til Hjemmetjenesten.

 

Ved andre spørsmål ta kontakt med kjøkkensjef Eetu Pekkarinen enten på mail eller telefon:

Eetu.pekkarinen@gratangen.kommune.no

48226208

Mat og måltider

All mat produseres og tilberedes på sykehjemmets kjøkken, som tilstreber å produsere mat som er gjenkjennbar og tradisjonell norsk mat. Det vektlegges at maten har høgt næringsinnhold og at det er tilpasset hver enkelt pasients eventuelle behov for dietter.

Frokost serveres daglig fra kl. 08:00

Lunsj serveres kl. 12:00

Middag serveres kl. 15:45

Primær- og sekundærkontakt

Pleien i sykehjemmet organiseres etter primærsykepleieprinsippet, som innebærer at alle pasientene får tildelt en primærkontakt og en sekundærkontakt. Primærkontakten er vanligvis en sykepleier og sekundærkontakten vanligvis helsefagarbeider. Disse er kontaktpersoner for pasient og pårørende og vil ha hovedansvar for utforming av pleie- og omsorgstilbudet til pasienten, samt å ivareta kontakten med den/de som er oppgitt i journalen som nærmeste pårørende.