Vi jobber med å få gode rutiner på plass slik at innbyggere skal være best mulig oppdatert om tidspunkt for stenging av vei.
Så langt har det blant annet vært grøfting på Skifte og skifting av stikkrenner i Myrlandshaugen området. Vi har fått opplyst at det vil skiftes i snitt 2 stikkrenner per dag, og at dette arbeidet vil starte etter at buss passerer Montessori kl. 17:30 mot Årstein. Skifte av en stikkrenne tar opptil 7 timer alt avhengig av underlaget, så det vil si at da er det behov for omkjøring og ikke venting.


Vi har bedt om nærmere tilbakemelding fra entreprenører om informasjon hvor grøfting til enhver tid pågår, slik at innbyggere og besøkende kan planlegge hverdagen. Vi ønsker også informasjon om dager hvor det ikke er aktivitet. Vi planlegger derfor ukentlige oppdateringer fra entreprenør, slik at forflytting av arbeid er formidlet ut på nett/sosiale media.


DET ALLER BESTE TIPSET Vegvesenets trafikk-app:
"Vegvesen trafikk" er en mobilapp fra Statens vegvesen. Appen skal gi deg som sjåfør enkel tilgang til informasjon langs veien på telefonen.
Få varsel om områder du har lagret i dine favoritter. Tegn et område i kartet, lagre og skru på varsel. Her varsles det om blant annet om stengte veier, som blant annet FV 7806.

Nedenfor finner du lenken.
https://www.vegvesen.no/.../reiseinform.../vegvesen-trafikk/
Man kan også ringe 175 for informasjon.


Anita Karlsen
Ordfører (Sp)
Gratangen kommune