gratangen.kommune.no

Pressemelding: innbyggerne i Troms deltar i ny, nasjonal unders√łkelse om helse og sykdom

Norge ønsker å redusere for tidlig død av ikke-smittsomme sykdommer med 30 prosent innen 2030. Data fra en ny undersøkelse vil gjøre at helsemyndighetene kan følge med på utviklingen av disse sykdommene, nemlig kreft, kols, diabetes og hjerte- og karsykdommer.

- Livsstilsfaktorer som vekt, kosthold, fysisk aktivitet samt alkohol- og tobakksbruk er såkalte helseindikatorer. De kan fortelle hvordan fremtidig helse vil bli, forklarer professor Inger Torhild Gram ved Nasjonalt senter for e-helseforskning. Hun leder arbeidet med den nye undersøkelsen som skal foregå ved hjelp av mobilen.

- Undersøkelsen «Helse og sykdom» vil gi myndighetene viktig informasjon på en enkel måte slik at de kan sette i gang tiltak som bedrer folkehelsen, forklarer professoren.

 

Fra og med fredag 11. oktober vil tilfeldig utvalgte personer i Troms motta en SMS hvor de blir bedt om å svare på en kort spørreundersøkelse. Det vil ta ca. 5 minutter å svare.

 

- Vi håper så mange som mulig velger å svare. Det er vår fremtidige helse det gjelder, og alle bidrag er kjempeviktige! understreker professor Gram.

 

Kontakt oss:

Fakta:

 

_______________________________________________________________________________________________

 

 

Randi Laukli, kommunikasjonsleder

Nasjonalt senter for e-helseforskning

Tlf.: 905 61 019 | linkedin.com/in/randilaukli | @ehealthNORWAY

facebook.com/ehelseforskning | ehealthresearch.no