gratangen.kommune.no

TI PÅ TUR I GRATANGEN.

Ti_pa_tur

Frisklivssentralen i Gratangen kommune oppfordrer alle turinteresserte i å bli med på årets "Ti på tur".

Du kan i år velge mellom 14 turer i vakker natur. Dersom du fullfører ti turer er du med i trekkingen av flotte premier.

 

Gratangen kommune vil å år sett opp fire nye turtavler:- Hesjeberg- Rennelvvatnet, Sortebekk- Botnvatnet, Moan- Årsteinhornet, Åkenes -Kråholla. Turene er merket av lokale ildsjeler og turgåere.

 

Frisklivssentralen har i samarbeid med Midtre Hålogaland friluftsråd arrangert ti på tur de to siste årene. Responsen har vært veldig bra og ca 50 personer har deltatt hvert år. Målet er å øke aktivitet blant innbyggerne i kommunen og få flere til å bruke naturen som rekreasjon og trening. Turløypen gir en unik mulighet til naturopplevelse og økt friluftsliv.

Turene er lagt til de ulike grendene i kommunen, Løvdal, Myrlandshaugen, Hesjeberg, Skifte, Årstein, Moan,Kvernmo, Gratangsfjellet, Sortebekk, Foldvik, Dudalen og Hilleshamn. Ved oppstartpunkt for løypene er det satt opp turtavler med kart og løypebeskrivelse . Tavlene er finansiert gjennom turskilt prosjektet til Troms Fylkeskommune og Gjensidige stiftelsen. Midtre Hålogaland friluftsråd har bidratt med utarbeidelse av skiltene og turbok som beskriver alle turene.

Tur deltakerne får mulighet til å bli kjent med hele kommunen og oppleve turer som de ikke har vært på tidligere. Tilbakemeldingen er at turene har gitt unik natur opplevelse i et fantastisk flott landskap.

 

Klippekort til turene kan kjøpes på kommunehuset, servicetorget, Spar på Årstein, Joker i Foldvik og Øse Camping.

 

Pris for Voksen 100,-

              Barn   50,- ( Barn under 10 år gratis)

 

Vennlig hilsen

Rita H.Roaldsen

Folkehelsekoordinator